ランチの予約を入れたとき、ホテルからメールで送られてきたサンプル・メニューは次のようなものだった。
うわっ、うまそ。
前菜。これはっと、私はスープがいいな。
メイン。もち、ローストビーフでしょ。
デザート。チョコレートブラウニーで決ーまり!
Sunday
10th February 2002 Confit Duckling
and Foie Gras Terrine Hot Scallop Salad Drizzled with a Raspberry and Hazelnut Dressing
laid on a Tossed Mint Greek Salad Roasted Monkfish Tail Truffle Forked Potato, Crushed Peas and Red Wine Fish Essence Scottish Salmon Stuffed with Herb Mousse, Lemon Mash, Baby Fennel and a Champagne Butter Sauce Dutch Calves Liver Sweet and Sour Onion Compote, Crispy Potato and Shallot Sauce Roast Sirloin of Beef with Yorkshire Pudding Seasonal Vegetables and a Rich Red Wine sauce
accompanied with Lemon Curd Griottines Cherries and Coconut Clafoutis with Home-made Shortbread Biscuits Milk Chocolate Brownies with White Chocolate Cream and Dark Chocolate Sauce Selection of British Cheeses served with Garden Chutney and Biscuits Freshly Ground Coffee and Petits-Fours - £3.50 |
そして、3月17日、私たちが出かけた日のメニューは、というと・・。
Sunday 17th March 2002 Thornbury Castle Luncheon One, Two or Three Courses up to £22.50 including VAT Cream of Carrot and Cardamom Soup with Crispy Bacon and Brie Baked Goats Cheese atop Roquette and Walnut Salad with a Herb Dressing Terrine of Atlantic Prawns and Salmon served with Marinated Mussels and Spring Leaves Rillettes of Meats with Black Pepper, Lemon and Rosemary Flash Fried Loin of Tuna atop a Haricot Vert and Black Olive Salad with Balsamic Dressing Roast Monkfish Tail served on Apricot Crushed Potato and Spinach with a Red Wine Sauce Supreme of Free Range Chicken with Red Cabbage and Sweetcorn Fritter Roast Fillet of Scottish Beef with Yorkshire Pudding, Seasonal Vegetables and a Rich Red Wine Sauce Classic Vanilla Creme Brulee with Home-made Chocolate and Hazelnut Shortbread Lemon Cheesecake accompanied by Lemon and Lime Curd with Fresh Strawberries Iced Milk Chocolate Parfait with Custard Sauce and Vanilla Ice Cream Selection of British Cheeses served with Garden Chutney and Biscuits Freshly Ground Coffee and Petits-Fours - £3.50 per person |
※問い合わせは、ソーンベリー・キャッスル・ホテルまで
私たちが案内されたのは明るい窓際のテーブル。友いわく、「ね、これって、特等席みたいじゃありません?」
はるばる日本からやって来た私たちを気遣ってくれたのだろうか。その心遣いがとてもうれしい。
ランチ用の部屋は2つ。私たちが通された部屋には、老夫婦が2組と、アメリカからやってきたのだろうか、5,6人連れの家族。そのほか、2組ぐらいがいた。
私たちがいただいたお食事は・・。
食事の前、ランチを待つ間に出された小皿。緑と黒のオリーブ。チーズの上にはトマトが載っている。 | |
<前菜> 上:友がオーダーしたもの。 下:私が食べたスープ。ちょっと見には、かぼちゃのポタージュって感じなのだけれど、かなり不思議な味がした。どうやってつくっているんでしょう? ちなみに友の食べたオマール貝とエビのテリーヌも、不思議な味がしたそうだ。 |
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<メイン> これはふたりとも、ヒレ肉のローストビーフをオーダー。てへへ。美味です。正直言うと、付け合せの野菜はイマイチでしたが・・。 |
<デザート> 上:友がオーダーしたブリュレ。添えられてあるのは、チョコレートのバターショート。 下:私がオーダーしたチョコレートパフェ。チョコレートパフェ?! レモンケーキにも惹かれたけれど、パフェっていったいどんなんが出てくるんだろう?、と、興味が打ち勝ち、これをオーダー。甘かったけど、とってもおいしかった!! それにしても、「"パフェ"って何?」疑問は残るなー。 |
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<食後の紅茶&ちいさなお菓子> 友はおなかいっぱーいって言って1個しか食べなかったけど、私は、割り当て分の2個をペロリ! |
和やかなムードのなか、私たちは、すっかり優雅な気分になって、前菜、メインのローストビーフ、そしてデザートをたいらげた。
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